Kisház Vendégház

Önálló és önellátó falusi szálláshely Jósvafőn

Kisház Vendégház

Örömmel vettük és köszönjük falusi szálláshely szolgáltatásunk iránti érdeklődésüket!

A Kisház Vendégházról:

A XIX. század közepén épült egykori ún. Leskó/Bartkó-féle porta – Jósvafő egyik legrégebbi lakóházaként – a település ófalui részében, a harangtorony alatt helyezkedik el. 

A több évig üresen álló műemlék épületet 1991-ben vásároltuk meg az örökösöktől. Az akkoriban teljes felújításon átesett népi lakóház 1996 óta, Kisház Vendégház néven önálló és önellátó falusi szálláshelyként működik.

Napjainkban a háromosztatú, tornácos lakóház hagyományos bútorokkal berendezett négy férőhelyes lakószobával, fürdőszobával, felszerelt konyhával és étkezővel várja az egykori Gömör-Tornai-karszton üdülni vágyó, falusi hangulatot kedvelő vendégeket.

Mérete, elhelyezkedése és jellege alapján a vendégházat leginkább párok és családok figyelmébe ajánljuk!

A Galériában elhelyezett fotók segítségével vizuálisan is erősíteni szeretnénk a Kisház Vendégház és Jósvafő ófalu nyugalmat és harmóniát sugárzó vonzerejét.

Áraink:

Önálló és önellátó vendégházunk egyetlen lakószobájában négy vendégágy (1 dupla és 2 szóló) áll rendelkezésre, ezért attól függően, hogy milyen időszakban, mennyi éjszakára és hány fővel (1-4 fő) szeretnének jönni a kedves vendégek, a szállásdíj mértéke 12.000-22.000 Ft/ház/éjszaka.

A foglalásként küldött előleg és a szállásdíj végösszege – választás szerint – készpénzzel, utalással, vagy OTP, MKB és K&H SZÉP kártyával is kiegyenlíthető.

További részletek:

 • Szobák/férőhelyek száma: 1 szoba/4 ágy (1 db 2, és 2 db 1 személyes ágy), ágyneművel
 • Szobában: TV, ágyak, szekrény és egyszerű vaskályha
 • Fűtési lehetőség: fafűtés kályhában és rakott sparheltben
 • Fürdőszobában: mosdó, zuhanyzó, WC
 • Főzési lehetőség: felszerelt konyhában 
 • Étkezési lehetőség: kialakított étkezőben, vagy az udvaron lévő alkalmi színben
 • A vendégház füves udvarán szalonnasütésre és bográcsozásra van mód.
 • A szálláshelyen házi kedvenceket nem tudunk fogadni.
 • A falusi vendégház WIFI vételi lehetőséggel jelenleg nem rendelkezik.
 • A domborzati viszonyok miatt a Kisháznak nincs belső udvara, így parkolásra az épület alatt, közterületen – biztonságos környezetben – nyílik lehetőség.
 • A szálláshely jellegéből fakadóan min. 2 éjszakára, az ún. hosszú és kiemelt hétvégéken pedig min. 3 éjszakára fogad vendégeket az önálló és önellátó vendégház.
 • Az érkezési és a távozási időpontokat leginkább a foglalások befolyásolják, így ennek részletei minden esetben egyeztetésre kerülnek a falusi szálláshelyet lefoglaló vendégekkel.
 • A Kisház Vendégház általában március közepétől – január elejéig üzemel, de a téli időjárás függvényében előfordulhat, hogy januárban és februárban is fogad vendégeket.
 • Szállásdíj: szezontól, a vendégéjszakák számától és a létszámtól (1-4 fő) függően 12.000-22.000 Ft/ház/éjszaka
 • Foglalás és fizetés: készpénzzel, utalással, vagy OTP, MKB és K&H SZÉP kártyával
 • A Kisház vendégei ún. házhoz jövő szolgáltatásként vehetik igénybe  a térségben működő “utazó masszázs szolgáltatást”.

Információ a fűtési szezonra:

A helyi mikroklímához igazodva Jósvafőn általában október elejétől április végéig fűteni szükséges. Az őszi és tavaszi időszakban többnyire elegendő némi temperálás, azonban télen komolyan és tartósan kell pakolni a tüzet. Így fontos információ a fűtési szezonra, hogy a népi lakóházban jelenleg kályha és rakott sparhelt fafűtésével lehet meleget csinálni. Ez úgy szokott történni, hogy a házigazdák előzetesen felfűtik a házat, melyet a vendégek érkezés után a tornácon tárolt tüzelőanyagból folytathatnak. 

A lakószobában lévő egyszerű vaskályhát és az előtérben található rakott sparheltet is kb. óránként szükséges fával táplálni, tehát amikor a kedves vendégek a szálláshelyen tartózkodnak, akkor általában – a külső és belső hőmérséklettől függően –  folyamatos fűtést igényelnek az egész házban meleget biztosító hagyományos tűzhelyek.

Így elsősorban azoknak ajánlott e falusi szálláshely, akiknek mindez nem okoz problémát! Ezt a körülményt a Kisház Vendégház választásakor mindenképpen kérjük figyelembe venni!

On-line ajánlatkérés és foglalás:

Önálló és önellátó vendégházunk természetéből, valamint a térség turisztikai keresleti-kínálati sajátosságaiból fakadóan falusi szálláshelyünkön előzetes időpont egyeztetéssel tudjuk fogadni kedves vendégeinket, ezért tisztelettel kérjük az érdeklődőket, hogy éljenek az on-line ajánlatkérés lehetőségével.

On-line ajánlatkérés

Az ajánlatkérésekre rövid időn belül e-levélben válaszolunk, és ennek ismeretében – foglaló küldésével – nyílik lehetőség a foglalási szándék megerősítésére.

A foglaló kiegyenlítése – választás szerint – postai úton, banki utalással, vagy SZÉP kártyával (OTP, MKB és K&H) is történhet.

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn, a Kisházban!

Időpont egyeztetés és további információ:

Berecz Béla, tel.: 30/3311-722
E-mail: kishaz.josvafo@gmail.com

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!

On-line ajánlatkérés